Naponta négy fiatal gondol az öngyilkosságra – nekik (is) szól a Konyha új dala

A Konyha csapata – ahogy az elmúlt három koncert-szezonban – idén tavasztól őszig ismét sok ezer kilométert tölt a turnébuszban.Legfontosabb önálló koncertjükre a budapesti Kobuci Kertben kerül majd sor augusztus 7-én, ahol lassan hat lemezes életművük keresztmetszete mellett a Nem mondhatok le magamról is felcsendül majd. 

Naponta négy fiatal gondol az öngyilkosságra – nekik (is) szól a Konyha új dala
Zenészek, akik nyíltan beszélnek mentális problémáikról

Zenészek, akik nyíltan beszélnek mentális problémáikról

Az elmúlt években számos zenész tárta fel a lelkében dúló viharokat a közönség előtt – vállalva a kommenthuszárok kardcsapásait –, hogy ezzel is tegyenek az efféle problémákból fakadó megbélyegzés megszüntetéséért. A Billboard ábécésorrendben 63 (!!!) előadót említ meg...
 
Szerezz zenét némafilmhez!

Szerezz zenét némafilmhez!

Minden évben hírt adunk erről a pályázatról – szerintünk nagyon jó kezdeményezés: egyrészt betekintést enged a filmkészítés kezdeteibe, másrészt inspirációt nyújt a zeneszerzők számára – s nem utolsó sorban különleges élmény a közönség számára is.
 
 
Namaste: ismét Budapesten lép fel Deva Premal és Miten

Namaste: ismét Budapesten lép fel Deva Premal és Miten

Ismét Budapesten koncerteznek a mantrazene talán legismertebb képviselői – legutóbb 2019-ben koncertezett nálunk a zenész házaspár, a cikk végén olvashatjátok a beszámolónkat róla.
 
Fotó: Lang Nándor

Vortex of Silence: hosszú kihagyás után új lemezt készített Gyémánt Bálint

A lemez a német Jazzhaus Records gondozásában jelenik meg, a megszokott digitális platformokon kívül 180 grammos vinyl korong formájában is elérhető lesz. A Vortex of Silence lemezbemutató koncertje pedig 2024. február 16-án lesz a Müpában – ami egyben a Jazz Showcase nyitókoncertje is.
 
Gyémánt Bálinték sárkányt táncoltattak az Operaházban

Gyémánt Bálinték sárkányt táncoltattak az Operaházban

Hamarosan megjelenik a Gyémánt Bálint Trió Vortex of Silence című lemeze. Az album bevezető dalához az Operaházban forgattak élőben rögzített videót. A lemezbemutató koncert 2024. február 16-án lesz a Müpában.
 
A rendőrség megszüntette a nyomozást a Rammstein frontembere ellen

A rendőrség megszüntette a nyomozást a Rammstein frontembere ellen

A németországi ügyészek megszüntették a nyomozást Till Lindemann ellen, miután szexuális visszaéléssel kapcsolatos vádakat emeltek ellene – értesült a BBC.
 
 
Sergio Leone-filmhét – Ennio Morricone zenéivel

Sergio Leone-filmhét – Ennio Morricone zenéivel

Sergio Leone-filmhét lesz a Cinema MOM Moziban: a rendezőtől hat klasszikus western filmet láthat a nagyközönség augusztus 24. és 29. között Budapesten.
 
Van még valami, amit a Rammstein-koncertről nem írtak le?

Van még valami, amit a Rammstein-koncertről nem írtak le?

Nem sok. Mi a szerdai koncertet láttuk, de már kedden délelőtt spolier-hegyek jelentek meg, amelyekkel igyekeztünk elkerülni az ütközést. Szóval, sok újat nem tudunk mondani, nem is nagyon akarunk, gyak. minden megvolt, de talán azért akad valami...
 
Fotó: Rammstein/FB

Till Lindemann ügyvédei visszanyilaznak

A Rammstein frontembere tagadja az őt ért vádakat, miközben az ügyvédek jogi lépésekkel fenyegetőznek a közösségi médiában – írja az Euronews.
 
Fotó: Rammstein/FB

Botrány árnyékolja be a Rammstein turnéját

Till Lindemann törölte magát az Instáról, a szervezők a koncertek után hivatalos afterpartykat offolták és a „nulladik soros” extra szolgáltatást is kivezetik, a Lindemann verseit kezelő kiadó azonnal megszakította a kapcsolatot a frontemberrel és lekerültek a német boltok polcairól...
 
Bejött az első SopronFest – már a jövő évre készülnek

Bejött az első SopronFest – már a jövő évre készülnek a szervezők (fotókkal)

„Sopron nem maradhat ünnep nélkül" – szólt a szervezők szlogenje a VOLT Fesztivál (átmeneti?) megszűnése után, és úgy tűnik, bejött a tervük, hiszen 10 napon át 40 helyszín, 50 koncert, 10 kiállítás, 20 podcast-beszélgetés, számtalan gasztronómiai esemény, túra és közel...
 
Fotó: Eichner Hanna

Mackó úr kalandjai: szerezz zenét némafilmhez!

A régi mozik hangulatát idézi meg a Némafilmhez filmzenét! pályázat, ahol a filmvetítést élő zene kíséri. A 2023-ban már negyedik alkalommal meghirdetett pályázat arra invitálja a zeneszerzőket, hogy engedjék el a fantáziájukat és régi magyar némafilmekhez alkossanak kísérő zenét.
 
A margitszigeti szökőkút idei setlistje

A margitszigeti szökőkút idei setlistje

Az első fagyokig zenél nekünk a szökőkút, az üzemidő délelőtt 11-kor kezdődik, és a XIII. kerületi lakók nyugalma érdekében a zenei...
 
Koncert naptár
Töltsd fel az oldalrakoncerted, helyszíned, zenekarod

Koncz Zsuzsa az Arénában: Jelbeszéd 2.0

Az énekesnő tizennegyedszer lép a Sportaréna színpadára, legutóbb tavaly adott ott koncertet – április 13-án a közelmúltban készült Koncz Zsuzsa-albumok, így a Tündérország, a Vadvilág és a Szabadnak születtél dalai csendülnek fel a Jelbeszéd 2.0 elnevezésű koncert égisze alatt.

Először koncertezik Magyarországon a Take That

Európai turnéjuk alkalmával a This Life című, novemberben megjelenő vadiúj albumukat a magyar közönségnek is bemutatják. A jelenleg trió felállásban tevékenykedő együttes – Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata – több mint harmincéves pályafutása során először jön hozzánk, 2024. július 3-án friss lendülettel veszik be...

Elviszik magukkal a Kollár-Klemecz Lászlót is? A Carson Coma Európa-turnéra indul

Az őszi, 10 állomásos Európa-turné lesz a zenekar eddigi leghosszabb külföldi koncertkörútja, két hét alatt összesen nyolc országban és tíz városban játszanak majd, Bécstől Londonon át Münchenig.

16 éve nem írtak új dalokat – ma megjelent a KFT új albuma

16 év után új albummal jelentkezett a KFT: ma megjelent a "Még mit nem" című 6 dalos lemez, melyről két szerzeményt Laár András, hármat Bornai Tibor és egyet Márton András jegyez.
Új koncertek